Dania gotowe i garmażeryjne

    • Wielkanocny pasztet z żurawiną

      foremka / 1 kg
      78,00
    • Wielkanocny pasztet z borowikami

      foremka / 1 kg
      78,00
    • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

      porcja / 140 g
      16,00
    • Domowa świąteczna szynka podwędzana dymem czereśniowym

      sztuka /ok. 700 g
      69,00
    • Wielkanocna szynka gotowana

      sztuka /ok. 700 g
      69,00
    • Biała kiełbasa własnego wyrobu ( parzona)

      1 kg
      69,00
    • Półmisek Świąteczny mięsny w galarecie: ( 4 rodzaje x 2 porcje)

      *pieczony schab z morelą i winną śliwką, mus z wątróbki i koniaku, pikle
      *polędwiczka wieprzowa z duxelles pieczarkowym, majonez lubczykowy, jajko
      *indyk w Maladze z brzoskwinią i ananasem
      *rolada z kurczaka, mus z sera pleśniowego i brokułów, serek śmietankowy z curry
      plater / 800 g
      115,00
    • Półmisek Świąteczny rybny w galarecie: ( 4 rodzaje x 2 porcje)

      *łosoś, kremowy mus z wędzonego łososia, cytryna , kawior
      *sandacz z jajkiem i kiszonym ogórkiem, marynowana pieczarka
      *pieczony filet pstrąga tęczowego, szpinak, migdały, majonez kolendrowy
      *podwędzany filet z dorsza, kapary, pikle, sos tatarski
      plater / 800 g
      130,00

    Deserowe monooprcje

    • Tartaletka cytrynowa, opalana beza włoska, świeże owoce sezonowe

      porcja / 80 g
      18,00
    • Waniliowe jajko z musem mango-marakuja, koszyczek czekoladowy, biszkopt pomarańczowy

      porcja / 80 g
      18,00

    Dania do koszyka

    • Mini chlebek pszenny

      60 g
      5,00
    • Mini babka wielkanocna

      60 g
      8,00
    • Mini Mazurek

      70 g
      10,00

    Zupy

    • Barszcz biały z kiełbasą, wędzonką i podgrzybkiem

      słoik / 0,9 l
      49,00
    • Zupa chrzanowa, klopsiki z białej kiełbasy

      słoik / 0,9 l
      47,00

    Mięsa gotowe

    • Udko z kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

      porcja / 250 g
      42,00
    • Kotlet De Volaille z masłem

      porcja / 140 g
      26,00
    • Filet z kurczaka supreme (filet z kostką), mus grzybowy, sos tymiankowy

      porcja / 160 g
      29,00
    • Rolada wieprzowa, mus śliwkowy z szałwią, sos pieczeniowy

      porcja/ 160 g
      29,00
    • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

      porcja / 170 g
      37,00

    Dodatki

    • Kapusta modra zasmażana z jabłkiem

      0,5 kg
      23,00
    • Staropolski bigos myśliwski

      0,5 kg
      31,00
    • Buraki zasmażane z chrzanem

      0,5 kg
      19,00
    • Kluski śląskie

      0,5 kg
      23,00
    • Kopytka

      0,5 kg
      23,00
    • Domowe pyzy ( 8 szt )

      0,35 kg
      14,00
    • Sos pieczeniowy

      0,4 l
      20,00

    Desery

    • Sernik baskijski, dubajska czekolada, krem pistacjowy, jadalne złoto

      900 g
      99,00
    • Ciasto marchewkowe przekładane serkiem philadelhpia, polewa z białej czekolady, puree z mirabelki

      700 g
      69,00
    • Mazurek z konfiturą z czerwonej porzeczki, ganache karmelowy, prażone migdały, owoce liofilizowane

      700 g
      76,00
    • Babka majonezowa, polewa z mlecznej czekolady, crunch orzechowy, chrupki karmelowe

      600 g
      59,00