Dania zimne

    • Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem

      120 g
      17,00
    • Śledzie po kaszubsku

      120 g
      18,00
    • Ryba po Grecku – filet z dorsza

      120 g
      19,00
    • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

      120 g
      16,50
    • Pasztet staropolski ze śliwką

      1 kg
      74,00
    • Pasztet staropolski z borowikami

      1 kg
      74,00
    • Półmisek Świąteczny – mięsny: 4 rodzaje x 2 porcje

      *polędwiczka wieprzowa / duxelles grzybowy/ mus chrzanowy / jajko przepiórcze
      *wolnogotowana wołowina z musztardą francuską / konfitura z czerwonej cebuli / patison
      *Indyk w maladze / ananas / brzoskwinia / majonez kolendrowy / podsuszany pomidor
      *rolada z kaczki z żurawiną / piklowana dynia z godzikiem / winogrono / majonez
      800 g
      119,00
    • Półmisek Świąteczny – rybny: 4 rodzaje x 2 porcje

      *filet z łososia / serek koperkowy / filetowana cytryna / podsuszany pomidor
      *filet z sandacza po staropolsku / borowik / pasta jajeczna / pomidor cherry
      *filet pstrąga / mus z wędzonego pstrąga / pikle / koperek
      *dorsz / mus z suszonych pomidorów / majonez estragonowy / groszek zielony / kapary
      800 g
      137,00

    Mięsa gotowe

    • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

      200 g
      33,00
    • Roladka z karkówki wieprzowej, konfitura z cebuli i boczku, szałwia, sos pieczeniowy z jabłkiem i majerankiem

      200 g
      24,00
    • Roladka z królika z pistacjami, morelą i boczkiem, sos śmietankowy z esragonem

      180 g
      31,00
    • Sakiewka z kurczaka ze szpinakiem i ricottą, sos pomidorowy z bazylią

      200 g
      27,00
    • Roladka z indyka w boczku, żurawina, daktyle, sos tymiankowy

      180 g
      28,00
    • Kotlet de volaille (surowy, panierowany)

      150 g
      24,00
    • Udko z kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

      300 g
      39,00
    • Sos pieczeniowy

      500 ml
      25,00

    Dodatki

    • Staropolski bigos myśliwski

      500 g
      35,00
    • Kapusta z grzybami leśnymi

      500 g
      23,00
    • Modra kapusta z jabłkiem i przyprawą korzenną

      500 g
      22,00
    • Buraczki zasmażane

      500 g
      22,00
    • Szare kluski z boczkiem

      500 g
      25,00
    • Kopytka

      500 g
      24,00
    • Domowe pyzy

      8 szt.
      18,00

    Pierogi

    • Pierogi z gęsiną i żurawiną

      1 kg
      70,00
    • Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami leśnymi

      1 kg
      55,00
    • Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem

      1kg
      55,00
    • Uszka z grzybami (ok. 70-80 szt)

      0,5 kg
      44,00

    Ryby

    • Filet z łososia

      130 g
      27,00
    • Filet z sandacza

      130 g
      27,00
    • Filet z karpia marynowany w cebuli z majerankiem

      130 g
      22,00

    Ciasta

    • Rolada makowa z bakaliami i lukrem pomarańczowym

      1000 g
      67,00
    • Sernik baskijski z nutą mandarynki na piernikowym spodzie

      1200 g
      85,00
    • Rolada cynamonowa z kremem śmietankowym i chrupką orzechową

      1000 g
      63,00
    • Piernik przekładany powidłami śliwkowymi, polewa czekoladowa, prażone orzechy

      1000 g
      80,00
    • Ciasto marchewkowe z przyprawą korzenną i kremem philadelphia

      1000 g
      59,00

    Zupy

    • Zupa z leśnych grzybów z warzywami i śmietanką

      0,9 l
      49,50
    • Barszcz czysty

      0,9 l
      39,00

    Desery

    • Czapka św. Mikołaja. Mus karmelowy ze śliwką w czekoaldzie i brownie

      80 g
      16,00
    • Sernik pistacjowy na kakaowym spodzie, polewa z białej czekolady, krem chantilly waniliowy

      80 g
      16,00
    • Kostka piernikowa w czekoladzie, ganache czekoladowy z whisky, konfitura wiśniowa

      80 g
      16,00
    • Bombka czekoladowa, nutella z żelką cytrusową i ciastkiem sable

      80 g
      16,00