Charmsy

    • Szarlotka z kruszonką cynamonową

      porcja / 80 g
      16,00
    • Gniazdko czekoladowe, mus ananasowy, popcorn w czekoladzie

      porcja / 80 g
      16,00

    Koszyk

    • Mini chlebek pszenny

      ok. 60 g
      4,00
    • Mini babka wielkanocna

      ok. 60 g
      7,00
    • Mini mazurek

      ok. 70 g
      9,00

    Dania zimne

    • Wielkanocny pasztet z żurawiną

      foremka / 1 kg
      72,00
    • Wielkanocny pasztet z borowikami

      foremka / 1 kg
      72,00
    • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

      porcja / 140 g
      14,00
    • Domowa świąteczna szynka podwędzana dymem jabłkowym

      sztuka / ok. 700 g
      55,00
    • Wielkanocna szynka gotowana

      sztuka / ok. 700 g
      53,00
    • Biała kiełbasa własnego wyrobu (parzona)

      1 kg
      64,00
    • Półmisek Świąteczny mięsny w galarecie: (4 rodzaje x 2 porcje)

      *pieczony schab z morelą i śliwką gotowaną w winie
      *polędwiczka wieprzowa z jajkiem przepiórczym i musem chrzanowym
      *indyk w maladze z brzoskwinią i ananasem, pâté z wątróbki drobiowej z tymiankiem
      *galantyna z kurczaka z musem ziołowym i papryką
      plater / 800 g
      99,00
    • Półmisek Świąteczny rybny w galarecie: (4 rodzaje x 2 porcje)

      *łosoś z musem cytrynowym, pomidor cherry, czarna oliwka
      *sandacz z jajkiem i kiszonym ogórkiem
      *wędzony halibut, majonez porowy, cebulka perłowa, patison
      *roladka z dorsza, mus z suszonych pomidorów, kapary
      plater / 800 g
      120,00

    Zupy

    • Wielkanocny żurek na zakwasie z wędzonką

      słoik / 0,9 l
      44,00
    • Rosół z gęsi, lane kluski

      słoik / 0,9 l
      38,00

    Mięsa gotowe

    • Kotlet de volaille z masłem

      porcja / 140 g
      26,00
    • Udko kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

      porcja / 250 g
      38,00
    • Polędwiczka wieprzowa, duxelles pieczarkowe, boczek

      porcja / 150 g
      28,00
    • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

      porcja / 170 g
      34,00
    • Strogonow z polędwicą wołową i pieczarkami

      porcja / 160 g
      43,00

    Dodatki

    • Kapusta modra zasmażana z jabłkiem

      0,5 kg
      22,00
    • Staropolski bigos myśliwski

      0,5 kg
      29,00
    • Buraki zasmażane z chrzanem

      0,5 kg
      18,00
    • Szare kluski z cebulą i boczkiem

      0,5 kg
      19,00
    • Kopytka

      0,5 kg
      19,00
    • Sos pieczeniowy

      0,3 l
      19,00
    • Domowe pyzy (8 szt.)

      0,35 kg
      14,00

    Desery

    • Sernik pistacjowy, słony karmel z krokantem orzechowym

      kostka / 700 g
      70,00
    • Mazurek z ganachem czekoladowym, marmolada z pomarańczy, prażone migdały

      ok. 600g
      60,00
    • Babka marmurkowa cytrynowo-migdałowa, polewa czekoladowa, prażynki czekoladowe

      ok. 600 g
      49,00
    • Ciasto „zielony mech”, mus mascarpone, żelka malinowa, granat

      ok. 600 g
      65,00