DANIA ZIMNE:

  • Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem

    120 g
    17,00
  • Śledzie po kaszubsku

    120 g
    18,00
  • Ryba po Grecku – filet z dorsza

    120 g
    19,00
  • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

    120 g
    16,50
  • Pasztet staropolski ze śliwką

    1 kg
    74,00
  • Pasztet staropolski z borowikami

    1 kg
    74,00
  • Półmisek Świąteczny – mięsny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *polędwiczka wieprzowa / duxelles grzybowy/ mus chrzanowy / jajko przepiórcze
    *wolnogotowana wołowina z musztardą francuską / konfitura z czerwonej cebuli / patison
    *Indyk w maladze / ananas / brzoskwinia / majonez kolendrowy / podsuszany pomidor
    *rolada z kaczki z żurawiną / piklowana dynia z godzikiem / winogrono / majonez
    800 g
    119,00
  • Półmisek Świąteczny – rybny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *filet z łososia / serek koperkowy / filetowana cytryna / podsuszany pomidor
    *filet z sandacza po staropolsku / borowik / pasta jajeczna / pomidor cherry
    *filet pstrąga / mus z wędzonego pstrąga / pikle / koperek
    *dorsz / mus z suszonych pomidorów / majonez estragonowy / groszek zielony / kapary
    800 g
    137,00

Domowe pierogi

1 kg = ok. 18 szt.

  • Pierogi z gęsiną i żurawiną

    1 kg
    70,00
  • Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami leśnymi

    1 kg
    55,00
  • Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem

    1kg
    55,00
  • Uszka z grzybami (ok. 70-80 szt)

    0,5 kg
    44,00

ZUPY

  • Zupa z leśnych grzybów z warzywami i śmietanką

    0,9 l
    49,50
  • Barszcz czysty

    0,9 l
    39,00

MIĘSA GOTOWE

  • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

    200 g
    33,00
  • Roladka z karkówki wieprzowej, konfitura z cebuli i boczku, szałwia, sos pieczeniowy z jabłkiem i majerankiem

    200 g
    24,00
  • Roladka z królika z pistacjami, morelą i boczkiem, sos śmietankowy z esragonem

    180 g
    31,00
  • Sakiewka z kurczaka ze szpinakiem i ricottą, sos pomidorowy z bazylią

    200 g
    27,00
  • Roladka z indyka w boczku, żurawina, daktyle, sos tymiankowy

    180 g
    28,00
  • Kotlet de volaille (surowy, panierowany)

    150 g
    24,00
  • Udko z kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

    300 g
    39,00
  • Sos pieczeniowy

    500 ml
    25,00

RYBY ŚWIEŻE - PORCJOWANE - SUROWE:

  • Filet z łososia

    130 g
    27,00
  • Filet z sandacza

    130 g
    27,00
  • Filet z karpia marynowany w cebuli z majerankiem

    130 g
    22,00

DODATKI

  • Staropolski bigos myśliwski

    500 g
    35,00
  • Kapusta z grzybami leśnymi

    500 g
    23,00
  • Modra kapusta z jabłkiem i przyprawą korzenną

    500 g
    22,00
  • Buraczki zasmażane

    500 g
    22,00
  • Szare kluski z boczkiem

    500 g
    25,00
  • Kopytka

    500 g
    24,00
  • Domowe pyzy

    8 szt.
    18,00

CIASTA

  • Rolada makowa z bakaliami i lukrem pomarańczowym

    1000 g
    67,00
  • Sernik baskijski z nutą mandarynki na piernikowym spodzie

    1200 g
    85,00
  • Rolada cynamonowa z kremem śmietankowym i chrupką orzechową

    1000 g
    63,00
  • Piernik przekładany powidłami śliwkowymi, polewa czekoladowa, prażone orzechy

    1000 g
    80,00
  • Ciasto marchewkowe z przyprawą korzenną i kremem philadelphia

    1000 g
    59,00

DESERY

  • Czapka św. Mikołaja. Mus karmelowy ze śliwką w czekoaldzie i brownie

    80 g
    16,00
  • Sernik pistacjowy na kakaowym spodzie, polewa z białej czekolady, krem chantilly waniliowy

    80 g
    16,00
  • Kostka piernikowa w czekoladzie, ganache czekoladowy z whisky, konfitura wiśniowa

    80 g
    16,00
  • Bombka czekoladowa, nutella z żelką cytrusową i ciastkiem sable

    80 g
    16,00