DANIA ZIMNE

  • Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem

    120 g
    16,00
  • Śledzie po kaszubsku

    120 g
    17,00
  • Ryba po Grecku – filet z dorsza

    120 g
    18,00
  • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

    120 g
    15,00
  • Pasztet staropolski z żurawiną

    1000 g
    69,00
  • Pasztet staropolski z borowikami

    1000 g
    69,00
  • Półmisek Świąteczny – mięsny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *pieczony schab / śliwka w czerwonym winie / piklowana cebula / mus chrzanowy
    *polędwiczka wieprzowa / duxelles grzybowe / marynowana pieczarka / patison
    *Indyk w maladze / ananas / majonez kolendrowy / podsuszany pomidor
    *rolada z kaczki z żurawiną / konfitura z dyni / figa / winogrono
    800 g
    115,00
  • Półmisek Świąteczny – rybny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *filet z łososia / konfitura z kopru włoskiego / piklowana papryka
    *galantyna z sandacza po staropolsku / borowik / pasta jajeczna
    *filet z pstrąga / jajko przepiórcze / kawior
    *dorsz / mus z suszonych pomidorów / majonez estragonowy / kapary
    800 g
    135,00

DOMOWE PIEROGI (1 KG = OK. 18 SZT.)

  • Pierogi z gęsiną i żurawiną

    1000 g
    68,00
  • Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami leśnymi

    1000 g
    50,00
  • Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem

    1000 g
    48,00
  • Uszka z grzybami (ok. 70-80 szt)

    500 g
    39,00

ZUPY

  • Zupa z leśnych grzybów z warzywami i śmietanką

    0,9 l (słoik)
    49,00
  • Barszcz czysty

    0,9 l (słoik)
    39,00

MIĘSA GOTOWE

  • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

    180 g
    32,00
  • Gicz jagnięca w sosie rozmarynowym

    400 g
    45,00
  • Pieczeń ze schabu nadziewana winną śliwką, sos pieczeniowy

    900 g
    60,00
  • Sakiewka z kurczaka ze szpinakiem, ricottą, sos śmietankowy z suszonym pomidorem

    200 g
    26,00
  • Roladka z indyka w boczku, żurawina, daktyle, sos tymiankowy

    180 g
    27,00
  • Kotlet de volaille (surowy, panierowany)

    150 g
    23,00
  • Udko z kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

    300 g
    36,00
  • Sos pieczeniowy

    500 ml
    24,00

RYBY ŚWIEŻE - PORCJOWANE - SUROWE

  • Filet z łososia

    130 g
    23,00
  • Filet z sandacza

    130 g
    23,00
  • Filet z karpia marynowany w cebuli z majerankiem

    130 g
    21,00

DODATKI

  • Staropolski bigos myśliwski

    500 g
    32,00
  • Kapusta z grzybami leśnymi

    500 g
    22,00
  • Modra kapusta z jabłkiem i przyprawą korzenną

    500 g
    21,00
  • Buraczki zasmażane

    500 g
    21,00
  • Szare kluski z boczkiem

    500 g
    23,00
  • Kopytka

    500 g
    22,00
  • Domowe pyzy

    8 szt.
    15,00

CIASTA

  • Makowiec japoński z bakaliami, prażonym jabłkiem i rumem

    800 g
    59,00
  • Rolada cynamonowa z kremem śmietankowym i chrupką orzechową

    800 g
    65,00
  • Sernik wiedeński ze skórką pomarańczy

    750 g
    62,00
  • Torcik mascarpone w chrupce migdałowej, czarna porzeczka

    900 g
    68,00
  • Piernik przekładany powidłami śliwkowymi, polewa czekoladowa, prażone orzechy

    700 g
    59,00

DESERY

  • Sernik pistacjowy na kakaowym spodzie, polewa z białej czekolady, krem chantilly waniliowy

    100 g
    15,00
  • Czapka św. Mikołaja z orzechami laskowymi i karmelem

    80 g
    15,00
  • Kostka piernikowa w czekoladzie, ganache czekoladowy z whisky, konfitura wiśniowa

    100 g
    15,00
  • Pierniki dekorowane ( 4 szt )

    zestaw
    15,00