DANIA ZIMNE

  • Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem

    100 g
    14,00
  • Śledzie po kaszubsku

    100 g
    15,00
  • Ryba po grecku – filet z dorsza

    120 g
    16,00
  • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

    120 g
    13,00
  • Pasztet staropolski z żurawiną

    1 kg (foremka)
    64,00
  • Pasztet staropolski z borowikami

    1 kg (foremka)
    64,00
  • Półmisek Świąteczny – mięsny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *schab pawie oczko / śliwki i morele gotowane w winie / mus chrzanowy *polędwiczka wieprzowa / duxelles grzybowe / jajko przepiórcze *indyk w maladze / filetowane pomarańcze / winogrono / pistacje *galantyna z kurczaka / żurawina / patison / piklowana papryka
    800 g
    99,00
  • Półmisek Świąteczny – rybny: 4 rodzaje x 2 porcje

    *łosoś / mus cytrynowy / pomidor koktajlowy / czarna oliwka *sandacz / pasta jajeczna / marynowane kurki / korniszon / papryka *roladka z halibuta / mus z suszonych pomidorów / pikle / czarny kawior *dorsz / kolorowe pomidorki / kapary / majonez kolendrowy
    800 g
    120,00

DOMOWE PIEROGI

1 kg = 18 szt.

  • Pierogi z gęsiną i żurawiną

    1 kg
    59,00
  • Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami leśnymi

    1 kg
    46,00
  • Pierogi z pieczonymi ziemniakami i twarogiem

    1 kg
    45,00
  • Uszka z grzybami (ok. 70 szt)

    0,5 kg
    36,00

ZUPY

  • Krem z leśnych grzybów

    0,9 l (słoik)
    44,00
  • Barszcz czysty

    0,9 l (słoik)
    34,00

MIĘSA GOTOWE

  • Tradycyjny zraz wołowy w sosie pieczeniowym

    180 g
    27,00
  • Karkówka w sosie śliwkowym

    200 g
    22,00
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

    180 g
    25,00
  • Panierowany kurczak kukurydziany supreme z serem cheddar

    200 g
    27,00
  • Rolada z indyka w wędzonym boczku z pieczarkami i serem w sosie tymiankowym

    180 g
    22,00
  • Kotlet de volaille (surowy, panierowany)

    150 g
    20,00
  • Udko z kaczki confit w sosie pieczeniowym z majerankiem

    300 g
    33,00
  • Sos pieczeniowy

    400 ml
    24,00

RYBY ŚWIEŻE

PORCJOWANE - SUROWE

  • Filet z łososia

    130 g
    20,00
  • Filet z sandacza

    130 g
    22,00
  • Filet z karpia marynowany w cebuli z majerankiem

    130 g
    19,00

DODATKI

  • Staropolski bigos myśliwski

    500 g
    29,00
  • Kapusta z grzybami leśnymi

    500 g
    19,00
  • Modra kapusta z jabłkiem i przyprawą korzenną

    500 g
    19,00
  • Buraczki zasmażane

    500 g
    19,00
  • Szare kluski z boczkiem

    500 g
    19,00
  • Kopytka

    500 g
    19,00
  • Domowe pyzy

    8 szt.
    15,00

CIASTA

  • Tort miodownik z powidłami śliwkowymi, kajmakiem i śliwowicą

    1000 g
    99,00
  • Rolada makowa ze śmietaną i ganachem czekoladowym z chrupkami

    900 g
    57,00
  • Sernik z brzoskwiniami i kruszonką maślaną

    900 g
    55,00
  • Makowiec z bakaliami i kruszonką migdałową

    700 g
    52,00
  • Piernik przekładany konfiturą cherry, kremem z gorzkiej czekolady z rumem

    700 g
    55,00

DESERY

  • Czapka św. Mikołaja z orzechami laskowymi i karmelem

    80 g
    12,00
  • Ptasie mleczko piernikowe z czekoladą i śliwkami

    100 g
    14,00
  • Kostka piernikowa z marcepanem, malinami i czekoladą roche

    100 g
    14,00
  • Makaroniki – zestaw 6 szt. – mix smaków

    150 g
    24,00