Dania zimne

    • Śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem

      120 g
      17,00
    • Śledzie po kaszubsku

      120 g
      18,00
    • Ryba po Grecku – filet z dorsza

      120 g
      19,00
    • Galart drobiowy z warzywami i jajkiem

      120 g
      16,50
    • Pasztet staropolski ze śliwką

      1 kg
      74,00
    • Pasztet staropolski z borowikami

      1 kg
      74,00
    • Półmisek Świąteczny – mięsny: 4 rodzaje x 2 porcje

      *polędwiczka wieprzowa / duxelles grzybowy/ mus chrzanowy / jajko przepiórcze
      *wolnogotowana wołowina z musztardą francuską / konfitura z czerwonej cebuli / patison
      *Indyk w maladze / ananas / brzoskwinia / majonez kolendrowy / podsuszany pomidor
      *rolada z kaczki z żurawiną / piklowana dynia z godzikiem / winogrono / majonez
      800 g
      119,00
    • Półmisek Świąteczny – rybny: 4 rodzaje x 2 porcje

      *filet z łososia / serek koperkowy / filetowana cytryna / podsuszany pomidor
      *filet z sandacza po staropolsku / borowik / pasta jajeczna / pomidor cherry
      *filet pstrąga / mus z wędzonego pstrąga / pikle / koperek
      *dorsz / mus z suszonych pomidorów / majonez estragonowy / groszek zielony / kapary
      800 g
      137,00